William Smulders

William Smulders
Biography

William Smulders zingt en speelt gitaar. Zijn voornamelijk engelstalige repertoire varieert van lichte jazz en instrumentale Spaanse gitaarmuziek tot bekende evergreens, hits van de fifties tot de eighties en rock ‘n roll klassiekers.

Wie William boekt krijgt altijd kwaliteit verpakt in een show vol entertainment en interactie met het publiek. Zijn performance wordt gekenmerkt door een aanstekelijk enthousiasme. William weet zich daarbij, gesteund door zijn rijke oeuvre, altijd aan te passen aan de wensen van het publiek.

William is te boeken met zijn show in diverse hoedanigheden. Afhankelijk van uw budget en uw wensen kan dat zijn als solo-artiest, maar ook als duo, trio of band, begeleid door een bassist, drummer en/of saxofonist. Speciaal is ook de samenwerking met Lieke Grey, een duo dat uitblinkt in vocale veelzijdigheid steunend op William’s virtuoze gitaarspel.

Williams mulders

William Smulders is te vinden op festivals, feesten, cafe’s en grote podia. Maar hij speelt ook in kleinere settings en in wisselende samenstellingen. Naast het spelen van covers en evergreens componeert Smulders ook eigen werk. Zo bracht hij onder meer singles uit als ‘The whisky song’ met Wanda Jackson en ‘Rainy night’ met Linda Gail Lewis.

Festivals & Evenementen/Waar heeft William in het verleden zoal gespeeld?
William Smulders stond eerder op het hoofdpodium van de Nijmeegse Zomerfeesten, Top 2000 te Arnhem, Jazz in Duketown in Den Bosch, Paradiso Amsterdam, Zomer tour radio nl, het Bevrijdingsfestival in Zwolle, Food For You in Wageningen en Roll ‘n’ Roll Street op Terschelling. Ook was William te horen en te zien op radio en tv: NCRV radioprogramma Cappuccino, Giel Beelen Vara, Radio en TV Gelderland, Radio 5, Radio.nl, de Tros Sterren Top 20 en Oranje TV. Daarnaast componeerde hij de leader van een tv-programma van TV Gelderland! Verder treed hij op door heel Nederland: in Nijmegen, Arnhem, Roermond, Harderwijk, Apeldoorn, Amersfoort, Amsterdam, Utrecht en ga zo maar door….