The Scorpions UK

The Scorpions UK
Biography

De Scorpions is een succesvolle Engelse formatie uit Manchester die in 1965 ruim 30 weken aan de top hebben gestaan met het nummer “Hello Josephine”. Daarna volgden o.a. “Ann Louise” en “Greensleeves”. Ze speelden tijdens het Grand Gala du Disque samen met o.a. The Everly Brothers en waren regelmatig te zien in TOP POP. Ze waren één van de hoogtepunten tijdens het afscheid van VERONICA in 1977.

Zanger Peter Lewis is inmiddels helaas overleden, maar 3 andere leden van The Scorpions maken nog steeds deel uit van de groep. Zanger en sologitarist Graham Lee speelde ook nog een groot aantal jaren bij o.a. Hermans Hermits, een band die de hele wereld over reisde. Tom Unthank bespeelt de drums, Roy Smithson keybords en Diccon Hubbard de basgitaar.

De band heeft zijn faam voornamelijk te danken aan hun Nederlandse fans en spelen daarom ook graag op Hollandse bodem. Als The Scorpions in Nederland spelen wordt de formatie aangevuld met bluesharmonicaspeler Ruud Wegman, die tevens sologitarist is van The Bats. Ruud speelt ook mee op de laatste CD van The Scorpions.

Succes gegarandeerd met deze mannen!